rawkcarpark

libretto

In band on February 25, 2010 at 8:24 am

Libretto
Disc:Losure
2008

Libretto meraikan muzik-muzik millenium. Kitaran emosi yang sarat, variasi melodi ringan dan menggenggam halwa telinga generasi-generasi peminat muzik dan bunyian baru. Kerap mengingatkan kita kepada band-band seperti Sparta. Dan Hundred Reasons mungkin, yang penuh dengan pernyataan-pernyataan muzik yang tidak mahu pemusatan stereotaip.

 Rakaman EP ini kemas dan jelas, dengan lima lagu (dan muzik) yang akan menyenangkan selera kamu. Ia dibuka dengan susunan muzik Synthesizer yang ringkas padat. Juga ditutup dengan lagu sama di dalam komposisi yang berbeza. Di antara dua lagu ini, bunyi-bunyian (dan kesan bunyi) alat muzik elektrik dan elektronik yang eksperimental akan kedengaran dan membuai-buai juga. Entah macam mana, telinga perempuan lebih lekas meramahi muzik Libretto. Sekali-dua dipasangkan, sudah tersangkut hati. Buat ketika ini, Libretto berhibernasi disebabkan tuntutan kerja hakiki. Beberapa waktu di dalam tahun 2008, mereka pernah membuat penampilan live, termasuk di Laundry Bar, The Curve – dan mendapat pujian berbekalkan muzik dan kesungguhan yang dipamer.

Kepada yang terlepas untuk mengenali band ini, salinan EP Disc:Losure masih boleh diperoleh dengan menghubungi terus Libretto; libretto_band@yahoo.com dan nazrulhakimputra@yahoo.co.uk atau layari myspace.com/librettoband.

Jangan merajuk jika mereka lewat membalas emel-emel kamu, kerana mereka mungkin sedang berada di tengah lautan entah di mana, mencari ilham-ilham baru untuk membikin muzik lagi.

Selamat menikmati.

Lagu-lagu:

Skies & Robots (Lufturnich)
Novelist, The
Ho-Ja
They’re Here But We Ain’t Ready
Skies & Robots (Mechanism)

-HH, 25 Februari 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: