rawkcarpark

pesta jiwa

In berita pantas on August 15, 2008 at 8:43 am

Ini akan berlangsung minggu depan. Nampak gaya macam best. Jom.

  1. alo seir,aku dah lama follow kau masa dgn rottw dlu..aku nak sgt mintak pandangan kau pasal album butterfingers yg baru 2..bagi aku album 2 cukup best!

  2. Seir, tolong jawab.
    Sikit masa lagi akan kami masukkan reviu ringkas album Kembali di sini.

  3. Alamak, belum dengar lagi album tu tapi adala dengar 2 3 lagu dalam radio. Pada pendapatan saya, lagu-lagunya dibuat untuk 1. Untuk keluar radio (berjaya) 2. Untuk mengetepikan dominasi indonesia (susah sket) 3. Untuk terus berjuang, walaupun byk benda lain nak kena buat seperti kahwin, kerja dan cari makan (paling susah) 4. Sekadar memenuhi kontrak rakaman (berjaya). Bagaimanapun Butterfingers tetap kreatif, terutama dengan lirik yang ‘out of this Malay world’, tetapi masih punya isi. Muziknya masih berbau-bau seperti lagu-lagu terdahulu, lick dan riff tertentu, yang rasa ambo, tidak boleh mereka lari lagi, selagi gitarisnya si Loque dari Bangsar. Kalau Loque, ambil cuti setahun duduk kampung, mungkin muzik Butterfingers akan berbeza sedikit. Kesimpulannya, graf indeks lagu-lagu Butterfingers terbaru telah naik, tetapi tidak mencanak sangat. Yang penting mereka terus bersama dan mahu terus berkarya. SEIR

  4. Seir,

    No. 4 tu – Aku rasa ini album pasca-EMI diorg yang pertama. Kalau tak silap.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: