rawkcarpark

Noh Hujan Menjawab

In band, The SEVEN (Only) on April 28, 2008 at 4:47 am

Hujan ialah antara band baru yang tak boleh ditahan-tahan naiknya. Banyak kredit tertimpa pada penyanyi dan penulis lagunya, Noh. Sedikit karisma cool menonjolkan lagi Hujan dengan pelbagai komen dan pandangan sinis dari golongan kapak lama. Tetapi tsunami memang tak boleh ditahan, walau dengan tembok besar, inikan pula dengan kata-kata. Noh menjawab TUJUH soalan yang ringkas, dijawab juga dengan ringkas tetapi pantas pula dibalas emelnya. Sempat juga mamat ni tengok emel walau show Hujan amat lebat! Yeah… lumayan sekali. Apa-apa pun, baca aja perbualan di bawah… SEIR

Photo: Remin Noir

1. Apa komen bila ada orang kata suara anda terlalu monotonous?

Terlalu monoton ? saya ok jer bro. nak nyanyi btol2 pun takleh, so
apa komen saya terima.

2. Muzik Hujan saya fikir, amat dinamik. Mungkin kerana ada sedikit suntikan pendidikan formal muzik dari band members kot?

Dari susunan lagu kita memang buat diskusi dengan ahli2 kumpulan
memandang noh seorang je takder pendidikan formal utk musik. tapi pada
sesetengah faktor noh kena letakkan had kerana takut lagu yang noh
tulis lari dari apa yg noh dah gambarkan.

3. Muzik Indon semakin mencengkam sekarang, apa pandangan mengenai band-band Indon dalam masa lima tahun lagi?

Mencengkam ker ? no komen.

4. Band-band lokal yang banyak memberi pengaruh pada anda. Siapa ya?

Band2 local? banyak ! antaranya butterfingers, oag, the times,
radiostar, letak 2 muka
surat pun tak abis bro…

5. Bersedia untuk pergi lebih jauh? Sedia dari segi apa kot?

Bersedia dari segi ketahanan mental, emosi dan fizikal! macam
nasional service!

6. Tema-tema lagu Hujan banyak yang dalam dan real. Dah bersedia untuk buat lagu cinta buta/jiwang karat? Haha…

Bukan soal bersedia ker tak, kalo idea tu datang kita just buat. tak kisahlah pasal apa pun. lagi lagi pasal cinta.

7. Beberapa band baru yang menarik minat kamu?

Band2 baru ? haisshhh banyak!

  1. Memula aku fikir ok ke artikel hang ngan pix aku, tapi bila aku baca macam kena pula ngan bahan. Ok, Seir good job—simpel & minimal. Jangan lupa belanja aku makan sampai kenyang!

  2. Hohoho… saja buang masa terbuang… atau curi masa pejabat??? Belanja? Bisa… aku akan belanja simple dan minimal aje. Haha

  3. best glak2 band tok.i minat giler!!! boh pduli padah org…teruskan perjuangan.i respex u noh!!! da chow

  4. noh. nice n simple answer. jawab lelebey pon org kate kite lebey kan?
    papehal, terus berkarya dengan ikhlas!

  5. aku ske ko….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: